Pakkaaminen

Aloimme pakkaamaan jo tiistaina vaikka lähtö olisi torstaina puoleltapäivin. Laitoin matkalaukun toisen puolen kuntoon jo tiistaina. Ajattelin että saisin mahtumaan siihen enemmän kun pakkaisin huoleisemmin. Jo keskiviikkoiltana tajusin että minulle tulisi paluumatkalle liikaa painoa. Sallittu paino on ruumaan menevällä matkalaukulla 20kg. Joku kirjoitti netissä että hänellä oli  kolme kiloa yli ruumaan menevässä laukussa eivätkä olleet noteranneet. Jotkut kirjoittivat että ne voi ottaa 20e  vaikka olisi vähän yli. Kun sain keskiviikkona jo matkalaukun valmiiksi vein sen alakertaan kuntosalin vaakaan. Mittasin ensin itseni. Tuija merkitsi sen ylös.  Sitten menin matkalaukun kanssa yhdessä vaakaan. Siitä saadusta summasta vain vähentäisimme minun paino ja se olisi sitten siinä. Se oli 23kg. 

Käsimatkatavaroitten yhteis paino saisi olla 10kg. Ne menee koneeseen. Minulla oli reppu  ja suuri olkalaukku sekä käsilaukku  käsimatkatavaroissa. Kun sain ne valmiiksi ja nostin niitä ne tuntui tosi painavilta. Varmasti ylittävät kirkkaasti sen kymmenen kiloa kumpikin isompi laukku. Oli tullut ostettua  tuliaista ym. Tiesin tässävaiheessa että voi ylittää satasen se minun lisälasku yli menevästä osasta. 

Tuli torjstai ja lähtöpäivä. Klo 12.30 lähtisi bussi lentokentää kohti. Siihen olisi kaiken oltava valmiitna. Varasin jo maksuvälineet saataville  kun tarvitsen niitä selvityksessä. Olin jo asennoitunut siihen että maksan sen mikä pitää koska keräsin liikaa kamaa. Piti  näyttää monessa paikassa passi. Kun tultiin matkalaukun luovutukseen ensin ottivat Tuijan laukun. Oliko se 8kg. Sitten oli minun vuoroni nostaa laukku. Se tuntui liian painavalta nostettavaksi sain sen vihdoin siihen. Virkailija asetti sen kohdalleen. Seurasin silmä kovana paljonko siihen tulee. Kolmekymmentä kuusi kiloa. Tuli ja suuni revähti auki: niin paljonko se painoi. Virkailija ei puhunut mitään vaan laittoi siihen tarvittavat laput. Ja laittoi laukun eteenpäin. Ehkä lasku annetaan myöhemmin ajattelin. 

Sitten laitettiin yksitellen olkalaukku ja reppu jotka menee koneeseen. Reppu painoi 16kg ja olkalaukku 13kg. Näitten yhteispaino sai olla 10kg. Minulla olisi niissäkin 19kg  liikaa. Sain pitää koneeseen menevät ja virkailija  ohjasi meidät eteenpäin. Mietin että miten ne sai niin paljon enemmän kuin me saatiin. Siinähän piti olla vain 3kg liikaa. 

Turkkilaiset miehet kiersivät A-4 kokoisen lapun kanssa meidän ryhmän joukossa kun seisoimme ryhmässä siinä lentoaseman suuressa hallissa. Siinä lomakkeessa oli henkilön nimi jota etsittiin. Passi tai matkatavara yms  häiriöiden vuoksi. Luin ne nimet aina kun se tuli kohdalle. Ajattelin että se nimi tulee siihen kun oli niin paljon yli.  Minun nimeäni ei vaan ollut koko aikana. Ei tullut mitään maksuja. Sain viedä kirkkaasti yli  35kg ylipainoa eikä tarvinnutkaan maksaa niistä. Sanoin Tuijalle että jos ne siitä syystä puutu enää liikakuljetuksiin että Suomalaiset ostaisivat enemmän tuliaisia ym  turkista ja se lisäisi tuloa Turkille. Jos  ylipainosta Rokotetaan niin se vähentää ostoja.